Home Events Theatervoorstelling: Over ophef, controverse en polarisatie

Theatervoorstelling: Over ophef, controverse en polarisatie

In deze tijden van polarisatie vliegen meningen over wat wel en niet door de beugel kan alle kanten op. Een gevoelige snaar is zo geraakt. Maar laten we toch de vinger op de zere plek leggen. Voorbij de waan van de dag en de hitte van de actualiteit. Binnen de veilige muren van toneel en fictie.

‘Het programma is geannuleerd maar de voorstelling gaat door’ is het resultaat van een jaar achter de schermen bij debatcentrum De Balie in Amsterdam. Theatermaker Max Wind maakt een voorstelling over het eeuwig actuele conflict tussen vrije expressie en bedreiging. Komisch en serieus tegelijk. Met vijf acteurs ensceneert hij een fictieve debatavond die flink uit de hand loopt. Maar de avond móet en zál doorgaan. Democratie en het vrije woord zijn te belangrijk.

SG haalt dit theaterstuk naar Delft en organiseert een gesprek achteraf. Hoe te praten over controversiële onderwerpen? En hoe niet?

Maandagavond 6 maart in het Theatercafé. Schuif aan. Want we móeten en zúllen met elkaar in gesprek

Over de voorstelling

In onze programmareeks Onbekende Schrijvers zou debutant Aukje Romming vertellen over haar nieuwe boek. Door enorme ophef, de controverse en de protesten rondom het boek, heeft Aukje gisteren afgebeld. Omdat wij vrijheid van meningsuiting en democratie hoog in het vaandel hebben staan, hebben we besloten het gesprek toch door te laten gaan. Ditmaal zonder Aukje, wat natuurlijk erg jammer is, dat begrijpt u wel.

We proberen op dit moment – heel last minute allemaal – potentiële sprekers te bereiken, tot op heden zonder succes. Hopelijk hebben we om 20:00 een goed gevulde zaal met enthousiast publiek en sprekers met kennis waar uw broek vanaf zakt.

Concept, regie en tekst: Max Wind.
Spel: Max Wind, Alex Hendrickx, Lisa Schamlé, Peet Schaap, Judith Westbroek, Tijn Hoekzema
Dramaturgie, tekst en eindregie: Joeri Heegstra.
Decor en licht: Scott Jun.

Date

Mar 06 2023
Expired!

Time

8:00 pm - 10:00 pm

Location

Theater de Veste
Vesteplein 1, 2611 PK Delft
Studium Generale

Organizer

Studium Generale
Email
sg@tudelft.nl
Website
https://sg.tudelft.nl/