Home Events Man, verman jezelf! Over nieuwe mannelijkheid

Man, verman jezelf! Over nieuwe mannelijkheid

Laurens Buijs, Linda Duits

Genderrollen staan onder druk. Vrouwen en transgenders zagen aan de stoelpoten van het patriarchaat, en niet zonder succes. ‘Je kunt het hele gendersysteem zien als een schip dat vrouwen aan het wankelen hebben gemaakt. Die boot gaat een keer kapseizen. Voor een deel van de mannen heeft dat nadelige gevolgen,’ aldus sociaal wetenschapper Linda Duits.

Mogen mannen zichzelf nog zijn? Wat betekent mannelijkheid nu nog? Verliezen mannen alleen maar in deze strijd, of winnen ze er juist ook bij? En hoe kunnen we bewegen naar een maatschappij waarin het uitgangspunt gelijkwaardigheid is, terwijl we wel kunnen zijn wie we willen zijn?

Een samenwerking tussen Studium Generale TU Delft en het Fringe Festival Delft, waarbij we aan de hand van de theatervoorstelling ‘Vrucht’ (22.00 – 22.15 uur) van Suzanne Vissers met verschillende sprekers kijken naar mannelijkheid anno 2021.

Studium Generale is hét platform van de TU Delft voor de beste lezingen, debatten, talkshows en workshops. Ons doel is academische verbreding en het stimuleren van kritische (zelf)reflectie en maatschappelijke bewustwording.

Date

Jun 01 2021
Expired!

Time

8:00 pm - 9:30 pm

Location

Online
Studium Generale

Organizer

Studium Generale
Email
sg@tudelft.nl
Website
https://sg.tudelft.nl/