Home Events Het Filosofisch Café | Vrijheid! Wat is dat eigenlijk nog?

Het Filosofisch Café | Vrijheid! Wat is dat eigenlijk nog?

Een overheid die haar burgers maatregelen oplegt, of burgers die zelf bepalen of zij zich er aan houden. Democratische vrijheid van de meerderheid door jezelf te laten vaccineren tegenover individuele vrijheid om dat niet te doen. Je recht om je mening te uiten tegenover het recht van anderen om zich niet te laten beledigen. Het zijn verschillende lezingen van het vrijheidsbegrip en ook democratie kan op uiteenlopende manieren worden uitgelegd. Wat is vrijheid eigenlijk? Is dat altijd hetzelfde geweest? Verliezen we het steeds meer, en waardoor of waaraan dan? Of zijn we juist vrijer dan ooit? En wie bepaalt wat we volgen?

Een Filosofisch Café waarin we kijken naar vrijheid en democratie in de geschiedenis en de stand van vrijheid in ons land nu tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne en de coronacrisis.

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Date

Apr 25 2022
Expired!

Time

8:30 pm - 10:00 pm

Location

Theater de Veste
Vesteplein 1, 2611 PK Delft
Studium Generale

Organizer

Studium Generale
Email
sg@tudelft.nl
Website
https://sg.tudelft.nl/