Home Events Het Filosofisch Café | Radioactieve verhalen: beelden van kernenergie

Het Filosofisch Café | Radioactieve verhalen: beelden van kernenergie

Kernenergie roept uiteenlopende emoties op. Waar de een zwart omrande beelden van derde wereldoorlogen, vervuiling en nucleaire straling ziet opdoemen, ziet de ander vooral een groene toekomst zonder fossiele brandstoffen. Het beeld dat mensen hebben van kernenergie wordt dan ook al jaren beïnvloed met verschillende verhalen door Hollywood of Netflix, de media en de politiek. 

Hoe wordt kernenergie in beeld gebracht en welke beeldvorming is bepalend (geweest) voor het denken erover? En wat betekent dat voor het oordeel over kernenergie? 

In dit Filosofisch Café duiken vier experts vanuit verschillende invalshoeken in verhalen – of frames – die de visies op kernenergie gekleurd hebben. Met o.a. historicus Dick van Lente, Behnam Taebi, Marco Visscher en mediawetenschapper Mirjam Vossen. Moderatie door Jop de Vrieze. 

 Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen. 

 Atomic Reactions
Dit Filosofisch Café is onderdeel van het TU Delft Library-project Atomic Reactions, dat bestaat uit een tentoonstelling, lezingen, workshops en een filmvertoning en gesprek. In Atomic Reactions onderzoeken we hoe de beeldvorming en de publieke opinie rondom kernenergie is opgebouwd en veranderd in de afgelopen decennia. Atomic Reactions sluit aan bij het thema van het lustrumjaar van de TU Delft: energietransitie. 

Date

Mar 07 2022
Expired!

Time

8:30 pm - 10:30 pm

Location

Theater de Veste
Vesteplein 1, 2611 PK Delft
Studium Generale

Organizer

Studium Generale
Email
sg@tudelft.nl
Website
https://sg.tudelft.nl/