Home Events Het Filosofisch Café | Let’s talk F: Feminisme anno 2021

Het Filosofisch Café | Let’s talk F: Feminisme anno 2021

Tickets voor de livestream € 2,50 via Theater de Veste

In dit Filosofisch Café onderzoeken we met sociaal wetenschapper Linda Duits (Universiteit Utrecht) hedendaags feminisme aan de hand van voorbeelden uit de popcultuur, media en actualiteit.

Inmiddels zitten we in de vierde feministische golf. De vierde? Is het nog nodig dan? Vrouwen studeren en werken, er is een minimumquotum voor vrouwen aan de top, zorg- en huishoudelijke taken zijn geen enig recht meer en mannen hebben uitgebreider vaderschapsverlof. En toch is de strijd nog niet gestreden. Wat staat er nog in de weg voor volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen? Wie zijn die feministen van vandaag en hoe ziet hun strijd eruit?

Live Stream – event

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kun je dit evenement thuis volgen. De spreker en moderator zijn live aanwezig in Theater de Veste en het programma wordt uitgezonden vanaf het podium van de theaterzaal. Voor de livestream zijn tickets te bestellen a € 2,50 per stuk.

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Date

Mar 15 2021
Expired!

Time

8:30 pm - 10:00 pm

Location

Online
Studium Generale

Organizer

Studium Generale
Email
sg@tudelft.nl
Website
https://sg.tudelft.nl/